Aliasforest

HU RO EN

Produse - Tuia

Tuia, probabil cel mai popular conifer, este alegerea potrivită pentru decorarea grădinei sau terasei. Un punct de atracție în grădină vara și iarna la fel, totodată, plantat în șir, tuia formează un gard natural dens, care se formează rapid.

Oferim clienților noștri o gamă variată de conifere: culori și forme diferite sunt exclusiv din plantații proprii.
Lângă conifere frumoase solicitați consultanță privind plantarea și îngrijirea arbustilor.
 

Conifere columnare
Favoritul între conifere, ușor de plantat și întreținut. Un tip de conifer folosit în special ca barieră de zgomot sau gard natural care oferă multă intimitate datorită foliajului dens.

Conifere de talie mică
Sunt conifere care au o creștere moderată (1 - 10 cm anual), la maturitate atingând o înălțime de numai 60 - 80 cm. Sunt ideale pentru grădini mai mici, sau la terase plantate în ghiveci. Se dezvoltă bine în zonele însorite, cu soluri fertile și bine drenate. Coniferele de talie mică sunt valabile în mai multe variații: 
 - conifere verzi,
 - conifere galbeni,
 - conifere globulare.

Conifere acoperitoare de sol
Acest tip de conifer are o creștere lentă, direcție orizontală, la maturitate poate să atingă înălțimi de până la 50 cm, iar diametrul între 2-2,5 m. O plantă frumoasă și în timpul iernii, este rezistentă față de ger, dar și față de secetă. Se dezvoltă foarte bine în locuri însorite, dar și in cele parțial însorite. Acest tip de conifer nu este pretențios la tipul de sol, cu condiția să fie bine drenat. Ideal ca acoperitor de sol sau pentru amenajarea zonelor taluzate.

Chiparosul
Chiparosul este din ce în mai popular și în țara noastră, atât în parcuri, cât și în grădini. Un conifer veșnic verde, are formă columnară sau piramidală. Cu o coroană foarte densă, culoare intensivă este un decor remarcabil al grădinei. Poate fi plantat individual sau în șir ca un gard natural.

Perioada ideală pentru plantarea coniferelor este aprilie - noiembrie. Lângă plantarea corespunzătoare, este importantă îngrijirea corectă: udarea și fertilizarea regulată este indispenabilă.