Aliasforest

HU RO EN

Servicii

Curățarea pădurilor defrișate 
Curățarea pădurilor după tăiere este un proces foarte important: astfel se realizează nu numai culegerea, aranjarea crengilor tăiate, dar și pregătirea terenului pentru replantare: reînnoire sau împădurire totală. Contactați echipa noastră experimentată pentru a executa acest serviciu rapid, eficient și corepunzător.

Reînnoire și îngrijire puieți
Reînnoirea pădurilor are ca obiect principal dezvoltarea fondului forestier (lemnos) prin plantarea puieților de brazi. Fie vorba de industria lemnului sau de reconstrucție ecologică, plantarea corectă a puieților determină rata de prindere și supraviețuire a acestora.
Ne angajăm pentru proiecte de reînnoire începând chiar cu terenuri de 30 ha. Plantăm puieți de brazi proveniți exclusiv din ferma proprie, totodată asigurăm îngrijirea ulterioară a acestora. Conform normelor europene defrișarea trebuie urmărită de reînnoire - contactați-ne cu încredere în legătură cu reînnoiri de orice dimensiune.
 

Împădurire
Împădurirea terenurilor agricole lăsate în paragină, fără nici un fel de vegetație forestieră în trecut - aceste proiecte acum sunt finanțate și de stat: "Prima împădurire". În procesul de împădurire punem un accent deosebit în realizarea unei plantații de calitate și cât mai rezistentă.

Creșterea și vânzarea puieților pentru împăduriri
Creșterea puieților are etape binedefinite cu ajutorul cărora putem garanta nu numai evoluția ideală ale puieților chiar de la prima fază, dar și rata de supraviețuire ridicată (peste 98%) după plantare:
  
     1. germinarea semințelor alese cu grijă, în condiții controlate (temperatură, lumină, umiditate) necesare declansării procesului. Acest stadiu se realizează în sere proprii special concepute și construite, în containere plastice. Pe parcursul aniilor le-am găsit containere plastice perfecte, care sprijină cel mai bine dezvoltarea rădăcinei.

   2. creșterea puieților în condiții necontrolate, la aer liber. Vârsta ideală pentru replantarea puieților este în jur de 2 ani. Puieții mai mici și tânări adaptează mult mai ușor noilor condiții: mediu, climă, sol.

   3. plantarea puieților la locul permanent se întămplă primăvara sau toamna. Astfel proiectăm și noi toate lucrările noastre de împădurire sau reînnoire: primavara începând cu martie până la finalul lunii aprilie, toamna începând cu octombrie, înainte de primele zile cu ger.
 

După mai, în zonele montane după iunie, recomandăm să evitați plantarea: este important că în perioada cu temperaturi ridicate, fără umiditate, puieții să fie rădăcinate pentru a supraviețui seceta!

Metode de plantare utilizate
    - plantare în groapă:
La această metodă este folosită o unealtă, cu ajutorul căreia se realizează o groapă destul de mare pentru rădăcina de brad. După așezarea plantei în groapă, aceasta este umplută cu pământ bogat.

    - metoda scandinavă:
La această metodă se folosește un instrument special, proiectat și construit în Finlanda (vezi imaginea de mai jos). Folosirea acestui instrument garantează nu numai o eficiență sporită dar și plantarea fără nici o degradare a rădăcinei.