Aliasforest

HU RO EN

Szolgáltatásaink

Vágtértisztítás
Kifejezetten fontos az erdőkitermelés után "hátrahagyott" területek megfelelő megtisztítása, előkészítése az újabb erdősítéshez. A csemeték ültetése csak ezután kezdődik. Tapasztalt csapatunk hatékony munkája révén ez a művelet gyorsan és szakszerűen elvégezhető.

Erdőfelújítás és csemeteápolás
Az erdősítés elsődleges célja a favagyon gyarapítása új, fiatal csemeték ültetése révén. Legyen szó alapanyag gazdálkodásról vagy a környezeti állapotok javításáról a csemeteültetés szakszerű elvégzése nagy mértékben meghatározza annak megmaradását vagy további fejlődését.
Vállaljuk területek erdősítését akár már 30 ártól is, saját nevelésű csemetékkel, illetve azok utólagos gondozását, csemetápolást. Az európai uniós törvények értelmében a fakitermelést erdőfelújításnak kell követnie. Forduljon hát hozzánk bizalommal erdőfelújítási és csemeteápolási igényével egyaránt!
 

Erdősítés
Egyre gyakoribbak azon projektjeink, amelynek célja olyan területek beerdősítése amelyeken közvetlenül megelőzően nem létezett erdő (kaszáló, szántó). Erdősítés folyamatában kiemelt figyelmet fordítunk a minél jobb minőségű erdőállomány kialakítására.

Erdősítésre alkalmas csemeték nevelése és értékesítése
A fenyőcsemete termesztés jólmeghatározott lépéseivel megalapozzuk nemcsak a növényeink korai, egészséges fejlődését, hanem biztosítjuk a kiültetés utáni magas megmaradási (98%) arányt is:
  
     1. csíráztatás gondosan választott vetőmagból, ellenőrzött körülmények között, speciálisan erre a célra kialakított termesztő házban, konténerekben. Többéves csemetetermesztési tevékenységünk során sikerült megtalálnunk azokat a műanyag konténertípusokat, amelyek a leginkább támogatják az egyes fafajták gyökérfejlődési igényeit.

   2. csemete előnevelés szabad körülmények között. A fenyőcsemete kiültetésére a legoptimálisabb kor a 2 év. A kisebb, fiatalabb csemete sokkal jobban alkalmazkodik az új környezethez, új klímához, új talajviszonyokhoz.

   3. ültetés a csemete végleges helyére tavasszal vagy ősszel. Ennek megfelelően ütemezzük az erdősítési és felújítási munkálatainkat egyaránt:  tavasszal - március elejétől április végéig, ősszel - október elejétől egészen a fagymentes napokig.
 

Május (hegyvidéken június) utáni ültetést már nem javasoljuk: fontos odafigyelni, hogy mire jönnek a nagy nyári melegek, addigra jól be legyen gyökeresedve a csemete, hogy jól átvészelje a nyári szárazságot!


Erdősítési módszereink

    - hasadékba való ültetés:
Hasadékba való ültetésnél egy kombinált eszközt használunk, amellyel egy, a csemete gyökerének megfelelő méretű, hasadékot alakítunk ki, majd a csemetét belehelyezve, a hasadékba újra föld kerül.

    - skandináv módszer:
A skandináv módszerrel a csemeték ültetése finnországban kifejlesztett, speciális ültető eszközzel történik - garantálva ezáltal nemcsak a gyors munkamenetet, hanem a csemeték sérülésmentes földbe kerülését is.